30 Temmuz 2012 Pazartesi

stil yargılaması: veda pierce





aşklarım arasında yerini alan veda hakkında böyle bir yaz yazmasaydım ölürdüm. 1940lı yılların esintisi ile günümüz dizilerinin en şıklarından olan veda pierce ona olan aşkıma rağmen inanın objektif bir gözün altında incelenecek.



desensiz, hafif karpuz kollu pijamasının rengi ile ten rengi arasında neredeyse bir fark yok. ancak sabah mayhoşluğunu anımsatan bu tarzı kötü değil. ben baştan aşağı aynı renk giyinmelere oldukça karşıyımdır. ama veda'm içine giydiği bağlamalı ince büstiyeri ile bu sade duruma bir hareketlilik getirmiş. düğümden sonraki kısmının sarkması ise tarzın tavan yaptığı anlar canlarım.
gözlüğünden bahsetmiyorum bile, o gözlük için ölünür.




annesinin düğününde giydiği bu elbisesi de muhteşemdi. turuncunun kullanılabilir bir tonu ile gözlerimizi büyüleyen aşkım kıyafetini göğüs altındaki koyu bordo motiflerle hareketli hale getirmiş. ancak aynı hizada kürkü olduğu için ben pek tutmadım o motifi. elbise için olmasa da olurmuş. elbisenin kollarındaki ve ucundaki hareket daha başarılı. bu düz elbiseye hafif salaş kollar ve küçük bir dikişten sonra azıcıcık genişleyen etek ucu harikamsı. krem eldivenleri de harika. elbisenin rengi turuncu olduğu için böyle sade ve klasik tonda bir eldiven kullanması gerekiyordu. kürk hakkındaki düşüncelerimi biliyorsunuz. her daim ROCKS. şapkası ise çok iyi bu hanım hanımcık elbiseye rütbe gibi bir şey kazandırmış.




yine iddialı kumaşlarla karşımıza çıkan veda'm, maskülen, pileli sarı pantolonu ve dore bluzu ile ciddi bir imaj çiziyor. bu ciddiliği işlemeli sar kısa kollu ceketi ve dantel havası olan canlı renkteki kemeri biraz yumuşatıyor, ona küçük bir kız imajı veriyor. ancak bluzunun renginin dore olması da vamp karakteri yansıtması adına tarzını tamamlıyor. küçük ayrıntılarla uyumu yakalamanın büyük bir taraftarı olduğum için veda'nın ojeleri ve kemerinin aynı tonlarda olması ona artı puan vermemi sağlıyor.


efsanevi opera kostümüne bakarsak eğer yeşil ve koyu pembenin bilinen uyumunu altın işlemelerle harmanlaması hoşuma gitti. elbisenin ufak tarlatanının yanında üstünün transparan olması ayrı bir hareket katmış. ben aslında tarlatan sevmem ancak elbisenin o transparan ayrıntısını göstermek adına başarılı bir hareket olduğunu düşünüyorum.


ve veda'm ı gördüğümüz son sahne..
aslında bilmeniz gereken önemli bir konu var. riskli renkler canlı ve ya fosforlu renkler değil artık. kahverengi gibi seçeneklerdir. ya çok sıkıcı durur ya çok şık. veda giydiği bu kıyafeti ile şık kategorisine giriyor. düğme ayrıntısı, ince karpuz kolları ve deri portföyü çok uyumlu. burada da uyumu küçük hareketliliklerle birleştirmiş sıkıcı olmamış. düğmeleri ile çantasının dikişlerinin aynı renk oluşu, küçük dokunuşların büyüklüğünü göstermiş. esas bu kıyafeti ile vedayı zirveye taşıyan onun aksesuar bilgisi olmuş. kurdeleden oluşan şapkasının kıyafetinin bir ton koyu renkteki püskülü ona olan aşkımı doruk noktasına çıkarmıştır.

veda pierce karakterindeki muhteşemliği kıyafetlerine de yansıtıyor. bu çizgisinin örnek olması dileği ile..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder