19 Temmuz 2012 Perşembe

aradığım eksik kanı bulutların ötesi'nde buldum



gözlerim doluyor sayın dizi izleyicileri. 2011-2012 sezonunda aradığım eksik kanı, yazın kahvaltı vakitlerinde tekrarları yayınlanan bulutların ötesi'nde buldum. istediğim ajitasyonu, kötü zenginler-gururlu yoksullar çatışmasını, fakir edebiyatını ece uslu'nun son çırpınışları adlı bu televizyon eseri verdi bana.

zengin ece uslu-karakterinin adını ezberleyecek kadar dikkat etmedim-zengin kocasını kendisini aldattı diye terk ediyor. kocası ve kocasının sevgilisi de hiç iyi yanı olmayan tamamen kötü insanlar. kocası küçük sırlarda ve bilimum dizide yan rollere dadanmış bir oyuncu, onun sevgilisi ise naz elmas'ın ikizli dizisinde esas kızlığa soyunmuş ama en sonunda beterini görmüş ve ece uslu gibi bir star eskisinin yanında kötü kadın olmayı başarmıştır. sonra işte ece uslu bir mahalleye taşınıyor-yeditepe istanbul stayla- oradaki eski GÜREŞçi ile flörte başlıyor. güreşçimiz yavuz bingöl. oda ölen arkadaşının karısını ve çocuklarını evinin alt katında sığındırmış. bak mesela o mahallede kesin bunlar hakkında dedikodu çıkmalıydı. nasıl atladılar bunu?. ya da belki çıkmıştır da ben uyku sersemi anlamamışımdır. neyse bu dul kadında, ece uslu ile yavuz bingöl'ü kısım kısım kıskanıyor. ölmüş kocasının en yakın arkadaşına aşık olmuş herhal.

zengin kız-fakir oğlan çatışmasını da görebiliyoruz bu başyapıtta. hatta zengin kızın annesi sırf oğlanı aşağılamak için yemeğe bile çağırıyor. ama oda ne zengin haa. sanki yoldan çevirmişler de diziye oyuncu yapmışlar. neyse günlük dizilerden olmasa da bu dizideki zenginler çok fazla 'sahte zengin'. pek huyum değildir ama fakirleri tutmamak elde değil.



dizinin tek umut vaat edeni yavuz bingöl'e aşık kıskanç kadının oğlu. öğretmen kemal den tanıdığımız bu çocuk fena rol yapmıyor. fakir çocuk edebiyatını baya iyi yapıyor. üstelik zengin kıza aşık ve aşkını beşir gibi yaşamıyor. beşir aşkından verem oldu biliyorsunuz-bu devirde de veremden bir o salak ölürdü-. neyse bu çocuğu tuttum ben.

şimdi bugün kahvaltı vaktinde yayınlanmadı bu dizi. galiba bölümleri bitti. bu aralarda da yeni sezonu başlayacak. en sonunda zengin eski koca, ece uslu, yavuz bingöl ve bu umut vaat eden fakir çocuğa silah doğrulttu. ateşledi ama kimi vurdu bilmiyoruz.

hayatımda gördüğüm en klasik dizilerden biri olan bulutların ötesi, boş yaz ekranına ilaç gibi gelmişti. hemen bölümlerinin çekilip, tatil bitmeden yeniden gün aşırı yayınlanması taraftarıyım. bulutların ötesi de olmasa sabah sabah ne kahkahalarla gülmeme sebep olacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder