13 Temmuz 2012 Cuma

kuzey tekinoğlu bir lannister mı yoksa targaryen mi?



kuzey güney'in yaz ekranında yayınlanan tekrarlarını izlerken daha da fark ettiğim şeyler oldu. hazır zeynep faciası diziye dahil olmadan bu farklılıkları sizinle paylaşayım istedim.

bunlardan birincisi, ilk bölümlerde kuzey ve güney arasındaki ilişkinin daha soft olduğunu gördüm. güney, kuzey için cemreden bile vazgeçti yani. rekabeti alevlendirmek için kardeşlerin arasını hızla bozdular. üstelik sezon finalinde ikisi ile ilgili dokunaklı bir sahne bile olmadı.

ikinci olarak cemre'nin de kuzey-güney ilişkisinin tersine, gittikçe daha da softlaştırıldığını düşünüyorum. cemreciğim ilk bölümlerde çok daha sert bir karakter. hırslı, iki kardeşi birbiri ile kıskandırmayı seviyor. herhalde bu kadar baskın bir kadın karakteri izleyiciler sevmediği için değiştirdiler. üstelik cemre ne olursa olsun ilk bölümlerde güney'e karşı gerçek şeyler hissediyordu. 'karşılıksız aşkın mağduru kadının ratingi' nden yararlanmak için onu bir anda deli divane, kuzey'e aşık yaptılar. tamam hep kuzey'i seviyordu ama geçiş birden oldu.

simay konusuna gelirsek eğer; simay da en başından kuzey'e karşı ciddi duygular besliyor ve pek gözü yükseklerde değil. onun geçişi de aniden oldu.

dizinin tutmayan karakteri ise atilla sinaner. kıyamam o pek olmadı. erkenden yolladılar zaten dizi karakterleri öbür tarafına. orada ali rıza bey, inci ziyagil, feriha, tek aşkım bihter ziyagil ve daha niceleri ile birlikte şimdi.

banu sinaner baştan beri ezik bir kötü ve zengin, barış hakmen ise hep cool ve gülten hanım ilk bölümden rocks. bu arada zeynep faso fisosunun gelmesine bir kala güzel bir ayrıntı hoşuma gitti. şermin koflu'nun gizli tutulduğu çocuk yuvasından ferhat 10.bölümde çıkarken görüntüleniyor. böyle planlı şeyleri ayakta alkışlarım. ama bu da benim ferhat ile ilgili ayrıntıların sonradan düşünüldüğü tezimi biraz çürütüyor. ama eminim ki kuzey'in onun erkekliğini bitirme olayı sonradan düşünüldü. çünkü ferhat'ın kuzey'e olan nefreti biraz eğreti duruyordu. sonradan düşünülen bir başka şey ise venüs'ün babasının banu'nun doktoru olması. bir kere adamı bambaşka biri oynuyor nişan bölümünde. sonradan venüs karakterine konu bulmak için yaptılar. 

lannisterlar ve targaryenler dışındaki en popüler sarışınımız kuzey tekinoğlu ise en başından beri hep çok iyi. maşallah nazar değmesin. ama o ne bir lannister kadar entrikacı, ne de bir targaryen kadar karizmatik. bence o khal drogo'nun soyundan. saç ve ten rengi uymasa da tripler hep aynı. üstelik saç konusunda ikisininde bir sorunu var.
YORUM SİZİN..



5 yorum:

  1. bence cemrenin sertliğini dizinin devam eden bölümlerinde sürdürselerdi çok daha orjinal bir dizi olurdu. çünkü duygusal kadın zaten hep var olan bir karakterdi. bence kuzeye yine aşık olduğu halde kuzey gibi o da duygularından aşırı inkarlarla ve snirlilikle kaçmalıydı. çok erken yelkenleri suya indirdi. ayrıca cemrenin kleptomanisi hiç konu olmadı. arada bunu hatırlatacak bir bölüm olabilir.

    YanıtlaSil
  2. bende aynı fikirdeyim. ortam daha kızışırdı hem o zaman. kleptomani kosununda ise sana şiddetle katılıyorum

    YanıtlaSil
  3. iyi niyeli ve güzel olmaktan başka hiçbir özelliği olmayan pasif esas kız klişesini daha tatlı buldular, hep oraya çalıştılar.

    kendince arızaları olan, 'softlaştırılmış' bir kötü karakter değil de en başından beri esas kız olarak tasarlanmış, umut vaadeden bir kardeşimizdi cemre abla. arabesk akımına kurban verdik kendisini. oy dağlar...

    YanıtlaSil
  4. tabii canım cemre hep esas kızdı. ve şuan görüldüğü üzere esas kızlık tahtını geri kazandı. hem de ne ilginçtir ki dediğin klişeye sahip zeynep geldikten sonra oldu bu. hak yerini buldu ne diyelim..

    YanıtlaSil
  5. birara hırsızlık falan yapıyordu cemre şimdi dünyanın en iyisi bence de cemre hep aynı cemre olsaydı çoook daha güzel olurdu

    YanıtlaSil