29 Nisan 2013 Pazartesi

glee için ayrılıklar ve birliktelikler

glee dördüncü sezonun iyi iki bölümüyle karşımızdaydı. 4x18 ve 4x19 sezon içerisinde en cesur bölümlerdendi.

4x18



glee'nin genel formatından farklı bir bölümdü 18.bölüm. zaten amerikada yaygın olan silahlanmaya glee gibi bir dizinin değinmesi büyük bir adımdı. dizinin diğer bölümlerinin yapısında başlayan bölüm brittany'nin gök taşı meselesi ve hatta gök taşının ölü bir böcek, teleskopun da pringles kutusu çıkması eğlendirdi. hepsinin arkasından gelen okuldaki silahlı saldırı sahneleri ise amerikan liselerinin bir vazgeçilmezi biliyorsunuz. son zamanlarda amerikada çoğalan silahlı saldırılara bir eleştiri olarak prime timeda yayınlanan glee'nin bu bölümü baya ses getirdi. akabininde de zaten glee 5. ve 6.sezonunun onayını aldı. sevgili sam'in brittany için çırpınışları ve kitty'nin günah çıkarması, unigue'e sarılması göz doldurdu. beiste'in will'e aşkını itiraf etmesi olabilir ama olmasa olurdu. ryder'ın gizli sanal sevgilisi sıktı. tahmin yürütmek bile zevkli değil çünkü. ve bomba olay silah ateşlemelerinin sahibinin becky olması. sue'nun onu korumak için silahını temizlerken kendisinin yapmış olduğunu söylemesi göz doldurdu. sue sen nasıl bir kadınsın ya sana hayranım gel sen benimle yaşa.


4x19




4x19 ise rachel'ın funny girl seçmeleri sahnesiyle dakikalarca ağlatmış bir bölümdür. rachel'ın rol için glee'nin baş ucu klasiği don't stop believin söylerken karanlıkta dizinin ilk bölümünün final sahnesinin bir remake'inin yapılması bu sezon ilk kez rachel'ı sevdirdi bana. ama tabii ki bunun sebebi new directions'ın ilk üyelerini onca zamandan sonra bir arada görmek de olabilir. 19.bölümün tek bonusu bu sahne değildi. shelby'i de uzun bir aradan sonra görmek çok iyi geldi. mckinleyde ise işler yine yine yine will'in delirmesiyle şekillendi. öğrencilerinin isteklerini hiç dikkate almaması başta kızdırdı. ancak sonra marley'in aşırı hırt şarkısını duyunca adam haklıymış demeden edemedim. new directions öğrencileri toplantısında blaine'in ''fahri rachel'' olduğu söylemesi çok tatlıydı. gerzek tina nasıl kıskandı ama. ohhh içimin yağları eridi. bir diğer bonus ise sam'in ikizi evan idi tabiikiside.... roz'un geri dönmesi iyi mi kötü mü bilmiyorum ama eğlendim az çok. bir önceki bölümde sue'nun okuldan ayrılmasından sonra bu bölüm bir araya gelen puck ve finn eğlendirdi. ama sadece eğlendirdi. hani o sahneler böyle olması gerek bunu göstermemiz gerek der gibiydi. will ile finn'in arasının düzelmesine sevindim ancak will'in neden özür dilediğini anlamadım. finn'in zayıflığı uzun zamandır dikkatimi çekiyordu ve bence yakışmıştı da. ancak sebebi hemen ortaya çıktı finn'i canlandıran cory monteith madde bağımlısıymış ve rehabilitasyona kaldırılmış. hatta bu yüzden 4.sezon finali finnsiz olacakmış. üzüldüm mü üzüldüm ama esas yıkımı sezon finali quinnsiz olursa yaşarım.


4x18'in şarkısı new directions üyelerinden 'say'




4x19'un şarkısı ise tartışmasız, rachel berry ve new directions'un ilk üyelerinden 'don't stop believin'




sezonun bitmesine 3 bölüm kaldı. glee 4.sezonun ilk 6 bölümünden sonra eski tadına döndü ve sezonun ikinci yarısı ise yüksek bölümler çıkardı. güzel bir sezon finali bizi bekler bence, hatta belki ağlak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder