4 Nisan 2013 Perşembe

kuzey güneyde mor günler




kuzey güney'in yayınlanan son bölümünde göze çarpan en önemli şey kadın dayanışması oldu. deniz elinden geleni yapıyor, simay cemre'nin kurtulması için suçlu kendi olsa da çabalıyor hatta zeynep bile bir şeyler yapmaya çalışıyor. banu ise uzun süren güzellik uykusundan sonunda uyanıyor. banu ve can bey yavaş yavaş oluşuyor. evet bu hafta umutsuz kuzey güney kadınları aslında o kadar umutsuz olmadıklarını gösteriyorlar bizlere.



simay ve kuzey'in sahnesi yine yine harikaydı. dönüp dolaşıp yollarına birbirine bağlanıyor her seferinde. bence dizinin en sonunda yeniden deneyebilirler. şimdi olaylara dönersek eğer sevgili deniz'e bir şey sormak istiyorum: neden saklıyorsun resimleri herkesten tatlım? bırak kuzey filan öğrensin. gizli gizli iş yapayım derken batırdın her şeyi. dizideki en büyük problemimiz bu zaten. illa birileri birilerini tehdit etsin diye susmak! neyse simaycığım gitmiş ya onun ev sahibinin gözüktüğü sahne çok güzeldi. kadının 'ben eşyalarıyla birlikte kiralıyorum evimi' diye iki dakikada kendinin reklamını yapıverdi ya orada ben büyük kahkaha attım. senaristlerin o kesim kadılara ilişkin gözlemi harika. bölümün sonuna doğru ise barış-simay ilişkisi ortaya çıktı ve artık şeref ile kuzey neredeyse emin oldular gerçek suçlunun simay olduğuna. ee peki bu durumda kuzey neden yine de gidiyor? hemen cevabını vereyim bence kuzey, simay'ı bulmaya gidiyor. biraz ters köşe durumu olacak bu konuda. haaa bir başka önemli gelişme ise kuzey'in 'mahallede dolaşıyonuz' uyarısıyla şeref ve demet'in nişanlanması ve ya sözlenmesi gibi eylemler. ahhh demet ahh ne azgın çıktın. demedin benim kankam hapiste, fırsatını buldun taktın yüzüğü. tıck tıck tıck...bir başka azgın insanımız ise venüs. gerçi son hamlesi beni sevindirdi. kuzey-şeref-burak çatalcalı hırtapozları ile kanka olması venüs'e olan sevgimi saygımı azaltmıştı. barış'a doğru bir hamle yapması değerini yükseltti. barış'ın o flörtöz flörtöz tavırları da çok ciciydi. venüs'ün de kendisine bir kapı bulması gerek hem değil mi? çünkü birileriyle evlenmezse delirecek belli. evlendirin şunu lütfen. bir başka delirecek olan ise deniz ve güney'i konuşurken gören burak çatalcalı. eminim ki yine kendisine bir tuzak kurulduğunu zannetti. burak çatalcalı'nın bir paranoya krizi geçirmesi yakın. kuzey hani sözde izmir, manisa, adana taraflarına gidecekti ya, izmirden adanaya geçerken manisada verdiği molada onu da akıl hastanesine yatırsaydı çok iyi olurdu.
evet hadi bakalım bir tek güney-simay fragmanı kaldı. bölümlerimiz de sayılı. bu son bölümleri eski kuzey güney bölümleri gibi olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder