16 Mayıs 2013 Perşembe

kuzey güney: huzur evi





iyilik perisi kuzey ile cadı güney'in bu haftaki hikayesinde american horror story: asylum'dan esinlenilerek huzur evi konsepti vardı (american horror story: asylum ile ilgili yazım yakında sizlerle). demet-şeref nişan bölümünde kuzey ile güney'in uyuz üvey kardeşiyle dans eden zeynep bu bölüm huzur evindekilerle dans etti. sadece o da değil hepsi bir tatlış amca ya da teyzeyle dans etti. sevimli olabilecekken bu sahneler kuzey'in yalandan ''çok güzeller yaa...'' demesiyle bütün samimiyetini aldı. hele hele kuzey'in handan hanıma hediye aldığı sahnede bağladığı kutsal emrah modu gıcık ötesiydi. valla kuzey bir game of thrones karakteri olsaydın bu tek yönlülüğün yüzünden ned stark kadar bile yaşamazdın. yalnız bu ara cemreye çok yoğunlaştın arada külkedisini de yokla. duyduğuma göre her şey kabak olmuş yine.




gönlümün telini koparan kuzey-cemre tekne kavuşma sahnesi çok tırttı. her romantik yere de ''ben böyle düşündüm yani'' sözünü sıkıştıralım tamam mı? bu arada bölüm sonunda yüzüklerde takılmadı ha. bence bir takacaklardı çekerken denediler. ama baktılar yüzükler parmaklara uymuyor. şimdi kuzey-cemre buluşması da gözümüzde büyütüldükçe büyütüldü ya öyle ''ay parmağıma olmadı'' gibi sahneler olmasın diye sarılarak bitirdiler bölümü. zaten kuzey ile cemre bence birbirini sevmiyor. bu kadar tantana çıktı bari birbirimizi seviyormuş gibi yapalım dediler kesin çünkü birbirlerini boku öper gibi öpüyorlar.
valla bu bölüm kuzey ve cemre'dense handan hanım'ın sami ile aynur'u ayırma planları daha eğlenceliydi. oh olsun sana aynur oh. benim kuzey güney'deki sevdiklerime aktif olarak hiç bir zararın olmasa da, seni çok sevdiğim bir oyuncu oynuyor olsa da aynur'a ilk çıktığı günden beri deli gıcığım. bu kadar iyi gösterilen insanları sevmiyorum galiba. bir de ben bu ''herkes yaralı'' muhabbetini de sevmiyorum. şeref de aynur da zeynep de diziye aynı hikayeyle geldiler. hepsinin sevdiği kişiler ölmüş. acı sömürülmesini izlemeyi seviyoruz. şimdi bir de büyük ihtimalle gülten hanım'ın karavanda vereceği adam çıktı. onunda kesin bir şeyleri ölmüştür. en olmadı köpeği filan..




kuzey güney'in sinaner team kısımları kanal 7 de yayınlanıyor artık. temel mantık etme-bulma dünyası çünkü. o yönde ilerliyor senaryo. illa bütün zenginler yere attıkları çöpün, açık bıraktıkları suyun bile bedelini ödeyecekler. banu yeniden delirdi, barış gittikçe dibe çekiliyor, ebru hanım'ın yaptıklarının acısı çocuklarından çıkıyor (ne yaptıysa..), güney zaten kötülükte sınır tanımadığından diri diri gömülecek ve ya diri diri yanacak sona doğru gidiyor. hepsi zaten batıyor, parasız kalıp kuzeylerin mahalleye yerleşecekler. belki ebru hanım, banu ve barış bizim gülten hanım'ın satılacak evine yerleşirler. biraz oyun yapın ya şaşırtın bizi. öyle havaalanındaki 8 numaralı kasalar, kırmızı rujlar, güney'in kendi bacağını vurup suçu barış'a atmaları filan hiç bir şey değil. daha önce de söyledim yine söylüyorum: suçların başkasının üstüne kalmasından başka olay yok bu dizide. finalde de güney kendini vurdu. nasıl olsa bu dizinin karakterleri suç aletini eline almayı çok sevdiğinden güney bile tutuşturmamıştır silahı barış'ın eline. barış kendi almıştır yerden eğilip.
en eğlenceli kısım simay-güney roomieliği kesinlikle. baya eğlenceliler. simay dışarı çıkmak istiyor, güney çıkmayınca söyleniyor filan. zaten evi simay'ın eskileri mesken etmiş, biri gidiyor biri geliyor. bir de balık tutmaya gitmişler. ya güney gibi bir insanın nasıl balık tutma hobisi olur? baya saçma yani. illa böyle şapkayla filan seri katil izlenimi yapacaklar ya. bir ara güney'i pek sevsem de güney hep ''düz'' bir karakterdi. buğra gülsoy sayesinde doğal oldu. aktörü çıkar karakter kofti yani. bitsin şu dizide artık ece-melek tekrar doğal hikayeler yazsın. başından sonuna hayran olduğum yaprak dökümü (gerçi şevket ile ferhundeyi barıştırmadılar hayata küsmüştüm bu yüzden) gibi efsane aşk-ı memnu gibi..

kuzey güney bittiğinde absürd dramın kralı ünvanı adını feriha koydum'dan alabilir. demedi demeyin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder