18 Mart 2013 Pazartesi

glee'nin kıvamı tutunca


dördüncü sezonu başladığında glee'nin yeni ikili düzenine pek alışamamıştım biliyorsunuz. ancak quinn fabray'in gelişinden önceki iki bölüm güzeldi. quinn fabray'in büyüsünden midir nedir bilmiyorum ama onun olduğu bölümden sonrası da gayet eğlenceli gidiyor. şimdi ise glee'nin dördüncü sezonunun ilk yarısının geri kalan altı bölümünü irdelediğim derleme yazımla karşınızdayım.

4x9

kurt'un ikinci şansı


bu bölümün önemi rachel'ın o özel davetiyeyi almasının yanında aynı etkinlikte bone taktığı için kendisini hayranlıkla izlediğim carmen tibideaux'un kurt'e ikinci bir şans vermesiydi NYADA için. kurtcuğum sonunda istediği okula girdi tabii ki. marley yüzünden diskalifiye olan new directions'ın üyelerinin okuldaki yeni kulüplere üye olması güzeldi. orada eğlendim. diğer bir gelişme ise sam ve brittany ilişkisinin resmileşmesi oldu. bu arada kendine güveni olan rachel hiç çekilmiyor. tipine bakmadan sevgili cassandra ile boy ölçüşebilir misin sen hiç?

4x10

yeni yıl bölümümüzü yapmadan geçmeyiz


bu sezonda bir klasik olarak yine eğlenceli bir glee yeni yıl bölümü ile karşı karşıyaydık. puck ve jake'in kardeşliklerini güçlendirdikleri sahneler güzeldi. özellikle annelerininde oldukları. ve tabii ki sam ve brittany maya takvimine göre dünyanın sonunun geldiğine inanacaktı. sam'in komik olduğu gerçeğini keşfetmeleri iyi oldu. artie'nin rüyası ise güzeldi. her zaman rüya gibi paralel evren gibi bölümleri çok sevmişimdir. rüyasında artie'nin koruyucu meleğinin memleketine geri dönen, eski glee kulübü üyesi rory olması güzeldi. ama rory'i hiç sevmem bu yüzden pek zevk almadım. rüyanın güzel tarafı herkesin glee kulübü olmasa nasıl olacağını görmemiz ve tabii ki şirret terriyi tekrar görmemizdi. artie'nin rüyasında ağladığım anlarda oldu. quinn fabray'in rüyada kalp kırıklığından ölmesi kanlı göz yaşları dökmeme sebep oldu. tam da quinnlik bir ölüm. yeni yıl bölümü sadece rüyalarda değil bölümün gerçek atmosferinde de ağlatan bir bölümdü. kurt'ün babası sevgili burt'ün kanser olması boğazımızda bir yumru bırakmadı değil.


4x11


gelin yeni crosslar gelin



bu bölüm yeni yeni crossların oluştuğu harika bir bölümdü. glee'nin en belirgin özelliklerinden biri sürekli birbirlerine tutulan karakterleridir biliyorsunuz. bu bölümde kurt, NYADA da tipi düzgün olan bir sıkıcı buldu yine. adam denen o adama pek tahammül edebileceğimi sanmıyorum. artie ile aşkım sugar motta'nın çıkmaya başlaması pek şaşırtıcı değil ancak üçüncü sezonun başından beri görmediğimiz lauren zizes ve joe hart biraz eğlenceliydi. kitty ile puck ise mükemmel oldu; tadından yenmez, ya da yenir? neyse esas önemli olan yeni bir cross aşk dörtgenimizin olması: tina-blaine-sam-brittany. üzgünüm ama tina üstünden şu gereksizliğini atamadın. bu platonik aşk olayları bile seni önemli yapmadı. blaine'in sam'e aşık olması ise zevkli bir hikaye oldu. tabii ki blaine hala benim düşmanım ancak ona ilk kez acıdım. ancak bu acımam blaine-sam ilişkisini desteklediğim anlamına gelmiyor. sam, blaine'e fazla. brittany'i her ne kadar sevsem de artık sam-birttany ilişkisinin fazla uzadığını düşünüyorum ve sam'in gleede layık olduğu üç kişi var: quinn, santana ve kurt. ama zaten üçüyle de bir şeyleri oldu.

4x12


eski dost/düşman'lar her zaman doğruyu söyler


ve beklenen oldu. bu sezon ilk kez rachel, santana ve quinn'i birlikte gördük. rachel'ı yanlış kararından döndürmek için kurt'ün davetiyle new york'a gelen santana ve quinn, rachel'ı doğru yola çektiler ve sonunda üçünden mükemmel bir düet dinledik. rachel ve santana'nın sesleri çok güzel tabii ki de. bu yüzden ikisi şarkının içine çok güzel girebiliyorlar, şarkının bir parçası oluyorlar. ancak quinn'in öyle büyülü bir havası var ki şarkı quinn'in bir aksesuarı olup çıktı. ayrıca çoğu insan aksini iddia etse de benim için santana ve quinn'in sesi rachel'ın sesinden daha etkileyici. çünkü daha karakteristik. rachel'ın düz bir sesi var. ve sam'in güneş gözlüklü ugglı hali bölümün bonusuydu. ve hunter seni seviyoruz canım. sıkma sen canını.

4x13

diva, divalar


diva bölümü glee bölümleri içerisinde en iyiler arasına girdi canlarım. mckinleydekilerin diva performansı, santana-birttany-sam üçgeninin dile gelmesi ve sonunda kurt ile rachel'ın arasının bozulması tadından yenmezdi. sam-santana sahneleri çok iyiydi. NYADA da ki diva çekişmesini rachel'a karşı kurt'ün kazandığı an galiba zıpladım. rachel'ın o ben mükemmelim havalarından bıkmıştım çünkü. bu arada rachel'ın NYADA da ki çantacıları çok komikti. finaldeki santana performansı ve kurt ile rachel'ın yanına taşınması ise çok güzel günlerin habercisi. salak insan irimiz finn ise aptallıklarına bir yenisini kattı. emmayı öpmekte ne finn? gerçek bir pisliksin. will'e bunu nasıl yapabildin?


4x14

biz evleniyoruz...



glee kış arasına girdiği bu sevgililer günü konseptli emma-will düğünü ise bütün eski karakterler bir arada olduğu için çok çok güzeldi. sezonlardır will ve emma'nın kavuşmasını bekliyoruz ve yine bekleyeceğiz. emma'nın düğünden kaçması geçen bölüm verilerin ipuçlarından tahmin edilebilirdi. ancak sue'nun gelinlikle gelmesi glee'nin şimdiye kadar ki en büyük bonusu olabilir. bu bölüm ryder'a çok üzüldüm. zaten ben tanıdıkça jake'i pek sevmiyorum. dizinin diğer karakterlerinin yanında çok normal kalıyor. bence marley ve jake diziden gitse hiçbir şey kaybetmeyiz. bölümün sonunda finn ve rachel'ın yatması güzeldi ancak blaine ve kurt'ün de yatması olmadı. bence yollarını ayırmalılar. hem blaine o kadar ikiyüzlü ki hemen sam'e aşık oldu.



neyse bu bölümün özel bir bölüm olduğu ikinci bonusundan belliydi: santana ve quinn'in geceyi birlikte geçirmesi MÜKEMMELdi. ikisi o kadar tatlı ve seksi ki bence bu ikiliyi beklediğimize değdi. sezon arasının merak unsurları ise rachel'ın hamilelik olayı ve babanın kim olduğu soruları.

en iyi coverlar listesine bu bölümlerle birlikte baya şarkı katıldı:

4x9 de cassandra july ve rachel berry den bir klasik olan 'all that jazz'


4x10 da sam evans ve cheeriostan 'jingle bell rock'



4x11 de artie abrams, blaine anderson, ryder lynn, sam evans ve joe hart dan 'no scrubs'



4x12 den iki parçamız var:

#1. sam evans, jake puckerman, ryder lynn, kitty wilde, blaine anderson, joe hart ve cheeriostan 'centerfold/hot in herre'


#2. rachel berry, santana lopez ve quinn fabray den 'love song'


4x13 de iki performans kazandırdı bize:

#1. wade adams, brittany pierce, tina cohen-chang, blaine anderson, kitty wilde ve marley rose dan 'diva'


#2. tek kelime ile müthişti, santana lopez den 'girl on fire'


4x14 den ise özlediğimiz sesiyle emma pillsbury, will schuester ve mercedes jones dan 'getting married today'


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder