22 Mart 2013 Cuma

game of thrones nasıl school of thrones oldu?




biliyorum hepimiz game of thrones'u çok özledik. ama sabredin az kaldı. bu az kalan zamanda da aynı benim gibi hepinizin ilk iki sezonu izlediğini biliyorum. işte üst üste izlenen game of thrones bölümlerinin kafasını dağıtmak için school of thrones tam biçilmiş kaftan. üstelik dağılan sadece kafa oluyor, konu değil.

şimdi school of thrones şöyle bir şey: bizim game of thrones karakterlerini westeros lisesine öğrenci yapmışlar. aslında bir dizi değil parodi. ana olay ise 'prom night is coming'. ya çok iyi yapmışlar hala gülüyorum. game of thronestaki gibi yine starklar, lannisterlar ve baratheonlar birbirine düşman. hepsi prom royalty olmak için çekişme yaşıyorlar.
sansa stark diğer starklara göre daha popüler ancak dahasını istiyor. yani tipik popüler olmak isteyen hırslı kız ve hipster. joffrey'i tavlamaya çalışıyor.
robb stark biraz okulda gizli kalmış golden boy ve hipster. sansa dışında starklar biraz eziliyor. sansa da biraz şıllık olduğu için ezilmiyor zaten. neyse robb ile theon aynı broluğa devam. onlarda liselerin vazgeçilmezi birbirinden ayrılmayan iki broyu temsil ediyorlar. theon'u game of thronesta genelde çıplak gördüğümüz için burada da yarı çıplak çoğunlukla.
jon snow ise starkların evlatlığı. loser starklar bile onu loserlıyor. ama galiba yeni kız daenerys ile bir şeyler olacak arasında. ancak hipster değil. demek ki hipster geni lady starktan geçiyor.
daenerys targaryen ise liseye yeni gelen kız dediğim gibi. daha pek bir olayı yok. ama khaleesi tozu dumana katar eminim. bu bir lise dizisiyse gerçek hayattaki liselerin ve bütün lise dizilerinin bu konudaki genel kuralı gerçekleşecektir: sonradan gelenin hep bir olayı olur.
joffrey baratheon ise geçen senenin prom king'i. bu senede ünvanını kaybetmek istemiyor. tam bir joffrey olduğu için okulun çelimsiz popüler çocuğunu temsil ediyor. hani neden popüler olduğu belli olmayan cinsinden çocuklar var ya işte ondan.
tyrion lannister ise yine gottaki gibi olayı ne bilinmeyen bir karakter olarak başladı. lise literatüründeki yeri ise şu çelimsiz popüler çocuğun arkasında dolaşan popüler çocuktan daha kısa olan yancısı. zaten daha uzun olma ihtimali yoktu.
renly baratheon, loras tyrell ve margaery tyrell ise gotta ki gibi yine üçlü bir ilişki içindeler. loras ve margaery bir bakıma lisenin heatherları. giyinme tarzları ve mean girl oluşları bunu gösteriyor. renly ise lisenin popüler iri çocuğu, zorba.
stannis baratheon ile melissandre, baratheonların ezik kısmını oluşturuyor. stannis'i de o çatlak kadını da günahım kadar sevmem zaten. çaresizce dolanıp duruyorlar, hak ettiklerini bulmuşlar.
ned stark filan starkların babası diye geçiyor. büyük ihtimalle aşkım cercei de öyle. ancak büyüklerden baelish öğretmen olarak ortaya çıktı. tam da kendisi gibi olmuş. balon greyjoy ise koç olarak bizimle. hadi çabuk olun khal drogo istiyoruz, viserys targaryen istiyoruz...
yani diyorum ki school of thrones'u izleyin kaçırmayın. zaten kısacık ve daha iki bölüm oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder