8 Kasım 2012 Perşembe

pusula güneyi gösterse de inanmayın



öncelikle size yanıldığımı söyleyerek başlamak istiyorum. katil deniz değilmiş en azından şuan için öyle gözüküyor. ancak güneyde değil. bölüm boyunca güneymiş gibi gözüktü. öyle hissettirildi ancak değil. güney, her zaman ki sağduyulu hareketleri ile polisleri çağırdığı için yakalanacağını bile bile orada cinayet işlemez diye düşünüyorum. işlemediğinin en büyük kanıtı da güneyde babasının silahının olması. çünkü ferhat kendi silahıyla öldürülmüş, kuzeyin ferhatı ali'nin gömleğiyle boğarken yere attığı silahla yani. ama bu sami'nin güney'e verdiği silahın patlamayacağı anlamına gelmiyor, tabii ileri ki bölümlerde. ancak ferhat'ı öldürmüş olmayı kabul etmesinin sebebi sonunda babasının gözüne girebilmek ve kuzey'e olan diyetini ödemiş gibi görünmek olduğunu düşünüyorum. ya da kuzey, cemreden uzak dursun diye ona yeni bir vicdan yükü bırakmak.



ebru sinaner'i alkışlarla kutsadım yine 48.bölümde. kadının olayına bayılıyorum. şimdi de cemreyi köşke getiriyor. zaten cemre o köşke gelmeden olmazdı. yalnız ebru sinaner nasıl zeynep üç tutam saçın tuzağına düştü? üstelik zeynep nereden kötülük yapacağını şaşırdı. hiç sevmem böyle ucu boş şeyleri. neyse ondan bahsederek değerli zamanımı harcamayacağım. mükemmel olan 48.bölümün tek berbat sahnesi kuzey ve cemre arasındaydı. hele hele cemre'nin 'karısı olmadım' tripleri çok yazıktı çok. karısısın işte kızım, soyadın artık hakmen! sen bir seks objesi değilsin kızım, mevcudiyetinin tek sebebi kiminle yattığın değil. ayrıca kuzey sana aşıkken baya skor yaptı yani. sen niye bu naralardasın?



benim kuzey güney ile ilgili özel olarak ilgilendiğim simay cephesi ise oldukça hareketliydi. kuzey ve simay arasındaki kopmaz bağları bize gösteren güzel bir sahneydi tekinoğlu evinde-pardon simayın evinde-olanlar. kuzey'in içindekileri hayal edip söyleyemediği sahneleri özlemişiz bu arada. simaycığımın mahallenin delisi gibi etrafta dolaşması biraz iç burkucu ve birazda eğlenceliydi('kabus geri döndü'-gülten çayak). ama bir boşluk var: simay da neden barış'ın telefon numarası var? onu anlamadım ben. gerçi simay her şeyi bilir, görür, duyar. eminim obamayı da telefonla tebrik etmiştir. ve güzele ne yakışmaz, bir tanem o küt saçları ile bile muhteşem.


katil kim oyununda bulmacanın eksik parçasının barış'ın cemreyi kuzeyle tehdit etmesi olduğunu düşünüyorum. yani bu katilin barış olduğu anlamına gelebilir. oda nasıl olmuştur: ferhat, barış'ı ormana kuzey'i vurması için getirmiş olabilir. kuzey'i vurmazsan cemre ölür, sende ölürsün filan demiştir. ama bunun için barış'ın silahı olması lazım. eğer ferhat kendi silahı ile vurulmuşsa-yani kuzeyin yere attığı silahla- barış onu elindeki silahla vuramaz. buradan barış'ın silahı olmadığını anlıyoruz. üstelik barış ifadesini verirken gösterilen flashbackte burak çatalcalı araba ile geçiyordu. yani o flashback kurmaca olsa bu ayrıntıyı göstermezlerdi. yani katilin barış olduğu teorisi de böylece çöküyor. geriye burak çatalcalı kalıyor. oradaki silahı alıp vurmuş olabilir ferhatı. şu el izi kalmama olayı ve ormanda yalandan spor yaparak geri dönme olayı da var. ama bu sefer erken konuşmayacağım. el izi olayı bir kafa karıştırmaca ve ormana geri dönmesi de kendi kendine 'rolüm azaldı, bari olay yerine cool bir şekilde gideyim de sahnem olsun' demesi olabilir. ama sana benden bir tavsiye önce sahne fazlalığı yaratan venüs zerzevatı şimdi de fazlalık olan ama önemli gösterilmeye çalışılan  zeynep üç tutam saç ile birliktesin. yakında zeynep tükenince de daha da gereksiz olan-bende sevgi ve nefret uyandırmayan karakterler gereksizdir, zeynep ile de haftalık kin kusma seansımı dolduruyorum- demetle olacaksın. haa bu arada katil konusunda yanılsam da şeref-demet ilişkisi konusunda yanılmadım. eve girip çıkmalar da başladı. yakında şeref komiser yatıya da kalır. nasıl olsa kuzey yüzünden işinden de oldu. bu arada kuzey zebellahı, ferhat'ın ölümünden gelen boşluğu demet'i frijit etme operasyonuyla dolduracak herhalde. o omzunu kapatmak neydi ya? gerçi orada demet'i değilde şeref'i kıskanmış olabilir. çünkü sürekli birlerine 'kim arıyor şimdi seni?', 'seni kaç kere aradım açmadın', 'benden bir şeyler mi gizliyorsun?' gibi sevgili tripleri atıyorlar.

neyse tadı damağımızda kaldı bölümün. keşke kuzey güney, biri bizi gözetliyor evi gibi olsa. böyle bir kanal bütün gün karakterlerin ne yaptığını verse hep izlerim, hiç üşenmem. hadi tamam bu çok imkansız ama bari bölüm sonunda yeni bölümün fragmanını girin. haftaya gerçek katili öğreneceğiz umarım fazla uzamasın bu olay. hadi bakalım bir hafta daha kafa yormaca..

1 yorum:

  1. Güney bence de kesinlikle değil ama Burak Çatalcalı -o kadar belirgin sahnelere rağmen- olabilir diyorum. Çünkü senaristler emin adımlarla yürüseler de henüz 'Gossip Girl inceliğinde olayları bağlama' konusunda kendilerini geliştirmediler.

    YanıtlaSil