26 Aralık 2012 Çarşamba

kuzey tekinoglu boş günlerini nasıl geçirir?



iki haftadır kuzey guney ile ilgili yazmıyorum farketmişsinizdir. bunun sebebi çok saçma şeylerin olması. sevgili senaristlerimiz dizilerinde bu bocalama evresini hep yaşıyorlar. yaprak dökümü üçüncü sezon başı, aşk-ı memnu ikinci sezon başı, fatmagülün suçu ne ikinci sezonun hepsi, menekşe ile halil ilk 5-6 bölümü sonrası, son bölümü hariç dudaktan kalbe... şuan ne yapacaklarını bilememe durumundalar.
önce en başa dönersek kuzey hapisten çıktı, işsizdi. pazarcılığı denedi, fırıncılığı denedi olmadı. bir ara dövüşçü olayım dedi sonra öyle vurdulu kırdılı şeyleri pek yazamayan senaristlerimiz yüzünden o işten de oldu(ece-melek ikilisinin en iyi yazdığı şey kesinlikle ikinci bir mekana gerek duymadan bir ev içinde geçen entrikalardır hatta bu format içinde de en iyi yazdıkları kısım uzun bakışmalarla geçen akşam yemekleridir. kesinlikle dalga geçmiyorum biz ece-melek ikilisini bu yüzden sevdik). sonra güneyin imkanlariyla 'makara' işine girdi. bakın tekrar söylüyorum GÜNEY'İN İMKANLARIYLA. sonra bir ara bekir'in adamlarının başına geçer gibi oldu, onu da nasıl yazacaklarını bilemediler. bekir'in adamları makarada calışmaya başladi ve güney de haklı olarak kuzey'in makarada ki yetkilerini bitirdi. sonra kuzey bir ara galerici olarak takılmaya başlayacaktı birden burak çatalcalı'nın BAŞ DANISMANI oldu.
ferhat'ın ölümünden sonra çok boş vakti kaldı tabi kuzey'in. eskiden onunla uğrasıyordu şimdi ne yapacağını şaşırdı. konusu açılmışken geçen bölüm ferhatgüney'in öldürdüğünü öğrendik biliyorsunuz. şimdi eğer güney'in öldürdüğü ilk başlarda ortaya çıksaydı güney kahraman olacaktı. ancak karakterleri arasında bariz bir ayrım yapan senaristler önce burak çatalcalı'nın arabasına ferhat'ı vuran silahın bırakılmasın göstererek güney'in bu durumda da öne çıkmasını engellediler. olay kardeşini korumaktan iftiraya dönüştü çünkü. barış'ın burak çatalcalı'nin arabasını bozmasına gelirsek eğer sırf kendisinin katar'a gitmedigini öğrendiğini burağı otelde görerek anladıysa ve bunun için arabasını bozduysa-ki çok saçma, barış asla suç isleyecek birisi değil- neden kuzey peşlerine düştüğünde kuzey'i de öldürmeye calışmadı? bunlar çok boş sebeplerden meydana gelmiş temeli sağlam olmayan olaylar. bir de tabi sinanerlerin batması var(kuzey güney'in kurumsal şirketlerde çalışan izleyicileri batmalarının sebebi ve kurtulma girişimlerini bir yerleri ile gülerek izliyorlardır) . klişe bir olay genelde senaryo tıkanıklığının engellenmesi için ortaya çıkar. bir de boş beleş dolaşan kuzey bu işe elini attıysa ve kuzey'in putlaştırılması gerekiyorsa serseri baş karakterimiz hemen hiç bir fikri olmayan işleri bile çözer, sinanerlerin yaptıklarını bütün herkesin öğrenmesini sağlar. of kuzey of normalde sen ebru hanım, barış ve banuyu rüyanda göremezsin. hadi kuzey hadi sana en çok yakışan boş namus bekçiliğine dön sen. demet'in şeref ile bir şey yaşamasını engelle de kız kurusun. ha bu konu açılmışken aksiyon, şirket ve mafya işlerini yazamayan senaristlerimiz polis olaylarını da yazamadığı için şeref'i istifa ettirmişlerdi ancak şuan şeref'in polisliğine ihtiyaç duyuyorlar ve şeref resmen polis arkadaşlarını kuzey'in özel dedektifi gibi kullanıyor ve kuzey her istedigine ulasiyor. ayrıca kuzey her zaman kazanmak zorunda değil.
gelelim kadın karakterlerimize; resmen banu sinaner tarafına geçmiş biri olarak bebeğini kaybettiği için çok üzgünüm. ancak birazda sevindim. bütün bu varoşlardan kurtulduktan sonra sinanerlerin kendi mutlu hayatına dönmelerini istiyorum çünkü. batmaları zaten çok büyük bir fiyaskoda. neyse zaten banu'nun bebeğinin doğmayacağını doğum tarihinin yaza gelmesiyle anlamıştık bir kaç bölüm önce. ayrıca kuzey'in sinanerlere zebani muamelesi yapmasının bir anlamı yok. senaristler ferhattan sonra yeni bir günah keçisi seçmek için sinanerleri kötü ilan etmiştir. normalde hepsi tamamen iyi olmasalar da gayet tutarlı mantıklı karakterlerdi. bunu söyleyecegimi hic tahmin etmezdim ama ferhat olaylari resmen daha zevkliydi.
cemre ise benim en büyük hayal kırıklığım. senin için umutlarım vardi ama tek tip esas kızlık hastalığına yakalandın. artık kurtuluşun yok nabza göre şerbet vermenin mahkumu oldun. üstelik ilk başta da sırf bu yüzden sevilmemiş ikinci plana atılmıştın. ama neyse ki ne kadar nabza göre şerbet verilirse verilsin kuzey güney reytinglerde hala çok kotu bir yerde. tek olayları sosyal medya. madem sosyal medya ile ayakta duruyorsunuz esas kitlenize hitap edin çünkü böyle giderse onların da sizi bırakması yakın.
zeynep desen ne yapacağını şaşırmış bir karakter. o da nabza göre şerbet verme yüzünden hiç olmadığı bir insana dönüştü. simay'ın onu tartaklamasından da istediğim zevki alamadım bu arada.
ve benim dertli simayım. kuzey hayvanından bir kurtulamadı. evinden de oldu. bütün suç üstüne de kaldı. simdi tek beklediğim güney-simay ilişkisi başlasın da tüm bunların intikamını alsın canlarım.
buradan duyurulur artık resmen güney-simay ilişkisi ve yapacakları için katlanıyorum bu diziye. banu, ebru hanim ve barışta canlarım, onları çok seviyorum. handan hanım ve gülten hanımın güldüren sahneleri de bonusum olur. cemreye de diyorum bak biraz akıllan. zaten ramak kaldı hapislere düşmene zevklenmeme, eski günlerin hatrına sana bir şans daha veriyorum. bu aptallıkla güney'in ilk bölümde yaptığı kazadan bile hapse girebilirsin salak kızım benim.
kuzey gibi mükemmel bir karakterin nasıl batırıldığını görmek istiyorsanız baştan başlayabilirsiniz diziye. klişe dışı bir esas kız olduğu için tamamen değistirilen cemre karakteri, haksızlıktan haksızlığa uğrayan güney karakteri, yaprak dökümü hayriye tekin soft versiyonu gülten ve hardcore versiyonu handan, alt yapısız karakter zeynep, kendi kendini yükselten karakter simay, putlaştırılan dayakçı baba sami ve suç işlerine bulaşmaları biraz konu tıkanıklığından olsa da ebru hanım ve barış bebeklerim ile baştan sevmediğim ancak şuan bayıldığım banu da cabası. bakalım daha ne rahatsız edici olaylar olacak ve lanet olsun benim başladığım diziyi sonuna kadar izleme huyuma...
PS:bu arada son sözümle lale devrini de gizli gizli izlediğimi itirafta etmiş oldum. lale devrinde de yeşimin gercek babası ortaya cıktı galiba, bu iyi bir haber aşkımın intikamı alınacak demektir.

1 yorum:

  1. bu yazdıkların senin tarafsız olmadığını gösteriyor sende ya güneyci yada kuzey cemre hariç başka karakterleri sevdiğinden böyle yazmışsın sen güneyi burada haksızlık yapıldığını söylüyorsun ama ilk bölümlerden beri güney kuzeyi hep kıskanıyordu makara işinde bile kuzeyin fikirleri onu rahatsız ediyodu hapisteyken bile onu ezmek için mektuplarında cemreden bahsediyordu sen daha neyin haksızlığında bahsediyorsun güney kardeşini korumak için ferhatı vurduysa buna sadece gülerim sadece ve sadece kuzeyi ezmek için bunu yapmıştır. güneyin kini kuzeye abilik yapamadığı için kuzeyin ona abilik yaptığı için ve bu kuzeyin suçu değil çünkü güney korkağın teki ve korkalar gizliden iş çevirirler güney kuzeyin yüzüne karşı ferhat gibi zarar veriyomu ben senin düşmanınım seni bitirmek için her şeyi yapacağım diyebiliyomu yok. güneyin banuyla evlenmeside kuzeyden daha güçlü olmak içindi bide arada vicdan yapıyo ya onun vicdanı 1 şişe viskiye bir kaç boş söze bakar oda ayılınca geçer, kuzeyle alinin planladığı kaza olayında bile belli oldu zaten karakteri ordada gine kuzey suçlu gösterildi ama sonuça bak sen bide orada cemre yüzünden bana düşmansın diyor güney de adet olmuş bu kendi suçunu kabullenmiyor illaki başkasının yüzünden olmuştur kendi melek zaten ondan şüpemiz yok hep başkaları yüzünden böyle yapıyor, güney iyi biri olsaydı eline geçen fırsatları değerlendirirdi ama o hep kuzeyle uğraşmak tan vaz geçmedi onu makaraya dahil etmesi bile ona patronluk taslamak için ben senden güçlüyüm hesabı kuzey ne zaman güneyin işine çelme taktı ona zarar verdi.tabi canım güney melek zaten o hiç oyle şeyler yapar mı biz yanlış anlamışız gerçek ten haksızlık yapılıyo ona, güneye yapılan tek haksızlık cezasını çekmemesi okadar..

    YanıtlaSil