7 Aralık 2012 Cuma

kuzey güney:başlangıç sudokusu



kuzey güney, 4 13lüğünü tamamladı. ancak 52.bölümün hakkını bir iki sahne dışında vermedi.


HANDAN NASIL GERİ PÜSKÜRTÜLÜR?




handan hanımın cemreye gözdağı vermek için misafir köşküne gitmesi ve bin beter olarak geri dönmesi güzeldi(handan hanım DIMDIZLAK kelimesini mi kullandı?). ancak ben cemre'nin bu kadına yaptıkları karşısında yeterince zevk almıyorum. daha fazla damarına basmalı, ebru sinaner ile birlikte dalga geçmeli handan hanımla. gerçi ebru sinaner bu bölüm sırf handan hanıma gıcık olsun diye gülten hanımla kanka oldu ya o sahneleri sevinçten zıplayarak izledim. sonra kıskanan handan hanımın ebru sinaner'e CANIM diye yaklaşması efsaneydi. resmen 52.bölümün tek güzel sahnesi handan-ebru-gülten aşk üçgeniydi.


KÜÇÜK BİR EZİKLER GRUBU





ali güntan ormanı evet evet harikasınız. aslında güzel olabilirmiş bu olay ama zeynep üç tutam saçın sırf kuzey'i tekrar yatağa atabilmek için yapması biraz ali'nin hatırasına da saygısızlık olmuş. o kadar iğrenç bir insan ki artık ölüleri bile kullanıyor. birde bu orman olayını fragmanlara sanki bir şey oluyormuş gibi taşıdılar. kafa mı buluyorsunuz insanlarla? bu arada şeref'in demet'e yazmaları çok başarısız. normal durumda hiç şansı yok ama demet kriterlerini biraz alçak tutan bir kız sonuçta. hem kaan taşaner karizması da devrede. bu arada kuzey'in bu ilişkiye engel olmasının çok hırtça olduğunu düşünüyorum. arkadaşın öldü diye kızın tapusunu da almadın ya? neyse bu arada kuzey artık bence cemreye olan aşkını kanıtladı. artık kuzey'in hayatına onu unutturmaya başlayacak birinin girmesi gerek. reyting uğruna getirdiğiniz zeynep karakterinin deforme edilmeden önceki halinin şimdi çıkması gerek işte. bir senedir boşuna para ödüyorsunuz merve boluğur'a.
bu arada bu ezik gruptan tamamen dışarıda tuttuğum simaycığımın tek sahne çıkması beni biraz üzdü. ancak bu onun tanrısal karakterlik yolunda olduğunun bir göstergesi. tanrısal karakterlere artık öyle normal sahneler yazamazsınız. çıktıkları her sahne etkili olmalı. şuan simay biraz olayların dışında ve kuluçka döneminde. güney-simay cehpesi yavaş yavaş örülüyor. 52.bölümde simay'ın tek sahnesinde bile önemli ipuçları vardı. simay'ın nasıl pavyona düşeceğini anladık. o alt kattaki komşusu düşürecek onu. torunumda torunum diyor ya onda da bir olay var.


VAMP ANLAYIŞIMIZ: KIRMIZI DERİ





şimdi bazı senaryo çatlaklarına gelirsek eğer: kötülük yapan her zengin aile batmaz sevgili senarist ablalarımız ece yörenç ve melek gençoğlu(o sadece latin amerika dizilerinde olur). sinanerlere asla dokunmamalıydınız. konu bulamamaktan oluşan bet bir olay batmaları. şebnem dönmez'in ise irileşen vücuduyla artık guest starring olarak dizilere dahil olması profesyonelce. biliyorsunuz ece-melek bir karakteri diziye soktu mu onu ömür boyu çıkarmıyor. iyi ki melda denen bu vamp kadın konuk oyuncu olarak tanıtıldı yoksa saçma sapan bölüm öykülerine sahip olacaktı ana konusu bitince. bu arada dizi sektörümüzde kırmızı derinin tek vamplık göstergesi olması utanç verici. neyse sinanerler konusunda başka bozulduğum bir konu ise barış'ın suç işlerine bulaşması. kolundaki, melda'nın fark ettiği yağ iziydi büyük ihtimalle. arabayı bozdu sonrada taksiyle olay yerine geri döndü. burak çatalcalı'nın ferhat olayını araştırmasından kıllandı herhalde. buradan ferhat'ı da barış'ın öldürmesi ihtimali ortaya çıkıyor. eğer böyleyse büyük bir hata var. barış'ın ormandaki o geceki flashbackinde arkadan arabayla burak geçiyordu ve biz bunu gördük. eğer ferhat'ı barış öldürdüyse o flashbackte burak geçmemeliydi ÇÜNKÜ BİR UYDURMA oluyor bu durumda flashback. diğer durumda burak çatalcalının arabasında ferhat'ı vuran silah bulundu. onu oraya koyma ihtimali olanlar sami-barış-güney ya da burak ormanda buldu koydu. bunun dışında zaten en büyük soru: neden ortada bir gizem varken yeni birisini ortaya atıyorsunuz. dizideki insanlar öğrenmese bile ferhat vurulduktan sonraki bölümde, hadi hastanede katil güney sanarak bitirdik ondan bir sonraki bölümde esas katil ortaya çıkmalıydı çünkü ferhat'ın vurulma bölümünden uzaklaştıkça kim vurdu haberinin değeri azalıyor.

katil kim konusunda ters köşe yapmaya çalışıyorlar ama ters köşenin zamanı geçecek haberleri yok.
sonuç olarak bu bölüm handan-ebru-gülten sahnesi dışında ve cemre'nin dark side'a geçmesinin habercisi kleptomanisinin geri dönmesi dışında pek önemli bir şey yoktu. gerisi kuru gürültü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder