29 Şubat 2012 Çarşamba

günlük diziler ve onların SAHTE zenginleri (yani kötülerinin çoğu)

söz konusu zenginim diye yalan söyleyenler değil bir kere. düşük bütçeli günlük dizilerde zenginleri oynayan ama aslında prime time dizilerinde aşk-ı memnu'nun cemilesinden bile düşük olanlar. biraz daha tanımı genişletirsek, bir kere bunlar kesinlikle esas dizi zenginlerinin uğraşmayacağı işlerle, küçük hesaplarla ilgilenirler. ikincisi burada fakir olanlar iyi olduğu için bu günlük dizilerde ki zenginlerin yarısından fazlası kötüdür. kötü kadınlar, kötü adamlar hep bunların arasından çıkar. üçüncüsü ve en acıklısı bu kötülerin baş roldeki fakirden daha zevksiz giyinmesidir.
şimdi bir bakarsak bütün günlük dizilerin aynı kıvamda gittiğini görürüz. yeniden bu kavramı hayatımıza sokan deniz yıldızı adlı dizidir. bu dizinin genelinde zengin karakterler aşırı kötüyken, fakir karakterler iyidir. zengin evinin kızı ve onun arkadaşları zengin evinde kalan kimsesiz kıza kötülükler yapar(kimsesiz kız aslında zengin kızın kardeşidir ama bunu bir tek babaları ve evin kahyası bilmektedir). esas oğlanda zengindir ama sadece popülerliğinin verdiği bir ukalalığı vardır. tipik golden boy. burada bir de hem zengin numarası yapan hem fakir olan çok kötü bir kız vardır ki o işte double sahte zengindir. bu günlük dizimizde de bir şeyin ortaya çıkması bölümler sezonlar sürer. aslında düğümlerin çözümü çok kolayken her şey uzatılır.


bir de böyle en kötü abiyeleriyle bütün kadro resim çekilirler, akıl akıl lütfen!

neyse devam edelim bir başka günlük dizi de beni affet. burada da yine kötülerimizin hepsi sahte zenginlerden oluşmaktadır. bu dizinin prime time dizilerinde ki zenginlerle bir ortak yanı vardır o da zenginlerin ne iş yaptığının bilinmemesidir. evet ortada bir holding vardır ama ne amaçla olduğu kesin olmayıp konudan konuya değişmektedir.


bütün bu sahte zenginlik kavramına rağmen izlemiyor muyuz? izliyoruz. çünkü önemli bir yan sektör oluşturmuş durumdalar ve kendini halktan kopuk zanneden yurdum dizilerini küçümseyen tayfaya karşı güçlü bir darbe olmuştur günlük diziler.

1 yorum:

  1. İnternette takılmak varken siz hâlâ sınalgı mı izliyorsunuz?

    YanıtlaSil