22 Şubat 2012 Çarşamba

tarz ayrıntıda gizlidir

tabi ki de hepimiz bir tarzımız olduğunu düşünüyor ve hatta ona bayılıyoruz. ama çok üzgünüm ki gördüğüm kadarıyla çoğunuzun şeytandan... pardon modadan haberi bile yok.
neyse gel gelelim esas anlatmak istediğim konu tabi ki de size kendi tarzınızı nasıl yaratacağınız değil ben manyak mıyım söz konusu sadece bir kaç örnek vermek. tabi ki örneklerim dizilerden..
öncelikle beni gördüğüm anda ekranın başına çivileyen bir ayrıntıyı göstereceğim.
5x12 den alınan bu görüntüdeki konu tabi ki blair waldorfçuğumun yamuk olmasına rağmen güzel olan bacakları değil. esas olan chuck bass'ın mantosunun leopar yakası. chuck bass reis gibi maskülenlikte tavan yapmış bir abimizin leopar desenini kullanması kimilerine ürkünç gelebilir. ama bu adam ne giyse yakışır buda bilinsin. tarz konusuna gelirsek başlığımızda da dediğimiz gibi ayrıntıda gizlidir. 
şimdi bu düz pembe elbisede ne ayrıntısı diyeceksiniz. haklısınız burada bir ayrıntı yok hepimizin bilmesi gereken DOĞRU RENK seçimi var. ama gün boyu o kadar kötü renklerin o kadar kötü tonlarına maruz kalıyoruz ki insanların ayrıntılara dikkat etmemek gibi renklere de dikkat etmediğini düşünür olduk. serena van der woodsen'in ağzımızı sulandıran taşlığının renk seçimleriyle doğru orantılı olduğunun bir nişanesidir bu görüntü.
eski günlerin bir numaralı ikonu büyük aşkım bihter ziyagil'i de unutmamak gerek. bu kıyafeti, saçı nasıl sallamıştı ortalığı günlerce bloglara medyaya konu olmuştu. başındaki tacından elbisesinin danteline kadar ayrıntıların bir stil oluşturmakta ne kadar önemli olduğunu göstermişti. huzur içinde yat..
don draper vazgeçilmezlerden biri bu tarz konusunda. onu unutamazdık. retro kravatı, cep mendili, gri takımı ve burada gözükmese de eminim pantolonunun paçası 60 ların modası çift katlı olandandır. sen çok yaşa don draper.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder