28 Şubat 2012 Salı

ders çıkarılması gereken kariyerler bölüm 1: naz elmas



aslında her şey ne güzel başlamıştı. haziran gecesinde daha ilk çalışmasında esas kız oluvermişti. hem de hızlı başlamış temposu oldukça yüksek bir şekilde. havin karakterini canlandıran naz elmas bu rolüyle gel gitli bir karakter çizmişti. escort olarak esas oğlan baranın babasıyla bir alakası olmuş sonra da doğum gününde barana (esas oğlana) arkadaşları tarafından hediye edilmişti. ama baran o kadar dünya işlerinden elini eteğini çekmişti ki esas oğlanlığın 7. kuralına sadık kalmış ve ilk geceden ona dokunmamıştı (bazı istisnalar olsa da genelde dizilerimizde esas oğlanlarımız ilk geceden sevdikleri kadınla birlikte olmazlar, eğer olurlarsa zaten o kadın esas kızımız değildir. bak bak BAK.). sonra gelişen olaylar, baranın annesi kumrunun entrika dozajı yüksek planları uzun bir süre baranla havini ayırmış izleyicilerimiz de ne zaman bir araya geleceklerini beklemiştir. haziran gecesi sonu biraz bet olsa da başarılı sayılabilecek bir dizidir. en azından naz elmas için. çünkü özcan denizin 'inandırıcılığını kaybetmek' yolundaki ilk adımıdır. aşağıdaki resimde de bu görülmektedir. naz elmas saç rengiyle büyülemekte, özcan deniz üstündeki transparan şeyle kusturmaktadır.


naz elması bekleyen celebrity yolculuğunda ikinci durağı candan öte adlı rojda demirerle baş rolünde olduğu yapımdır. şimdi ilk projesinde iyi kötü arası- en azından yapılanlar karşısında öbür yanağını dönmeyen- bir karakteri canlandırıp ikinci projesinde dünyadan bir haber, böyle pozitiflikten ölüp inekleri doğurtan birisini canlandırması büyük bir hataydı. tamam belki farklı karakterleri oynamaktan hoşlanıyor ama şu var sen zaten kendini daha tam olarak kanıtlamış değilsin, ayrıca baş rol değilde esas kız olmak istiyorsan eğer haziran gecesinde ki gibi iddialı bir rolle başlamayacaktın. ayrıca candan ötede ki o esas kız modeli doksanların dizilerinde kalmıştı. iki binli yıllarda izleyiciler asmalı konağın etkisiyle daha gerçek şeyler aramaya başlamıştı. neyse candan öteye dönersek konu da o zaman daha moda olmayan iki kız kardeşin aynı adama olan aşkıydı. bu akım ne zaman moda oldu derseniz onu da söyleyeyim yaprak dökümü birinci sezon sonlarında başlayıp sadece bu konu üzerine kurulan unutulmaz dizisi başlayana kadar.


candan öteden sonra naz elmas bir bilgim olmayan el gibi dizisinde emre altuğ ile başrol oynamıştır. burada toplumsal bir konuya parmak basmışlar zihinsel engelli bir çocuğun doğabileceği bir hamileliğin sürdürülüp sürdürülmemesi konusuna değinmişlerdir. toplumsal mesaj içeren bütün şeylerden tiksinirim ama dediğim gibi bu hassas bir konu ve nasıl işlediklerini kesinlikle bilmiyorum bu yüzden yorum yapmayacağım.


ve evet naz elmasın karakter oyunculuğuna geçişini sağlayan projesi, birinci serisi başarılı olan bir konsept dizisi olan doktorlar. aslında doktorlarda oynadığı rolü ben seviyordum. doktorların esas kızı elanın diziden ayrılmasıyla esas kız olarak diziye eylül karakteriyle dahil olmuştu. evlatlık verdiği kızına ilik gerekiyordu bu da veriyordu ancak sonra kızını geri almaya çalışıyordu ve bunun için esas oğlanımız levent cerrahla evlenmişti. konsepte uygun olsun diye de tıp okumuştu. hatta sonra pratisyen olarak aynı hastanede işe bile başlamıştı. her şey yolunda giderken ela karakteri diziye yeniden dahil olmuştu. böylece naz elmas hep gözlerinde gördüğüm kötü kadın ışığını  role dökebilecekti sonunda. iyi gidiyordu, leventten boşanmamak için lale belkıs tarzında entrikalara baş vuruyordu ama kıyamam tutmamıştı.


sonra ise büyük kült aşk-ı memnu iki bin sekiz versiyonundan esinlenen diziler kategorisinde birinciliği göğüsleyen nefes adlı dizi de oynamıştır. burada babasının ölümünden sorumlu tuttuğu annesinden intikam almak için onun kocasını ayartmaya çalışan iyi kötü arası bir karakteri olan nefesi canlandırmaktaydı. ben bu diziyi seviyordum. evet zengin hayatı biraz fazla soğuk gösteriliyordu. karikatürizeden uzak çok ciddi bir iş yaptıklarını düşünüyorlardı. ama bence artık izleyici fazla kasıntı şeyleri sevmiyor yani ne bileyim biraz dozunda mizah her yapımda olmalı. ama yine de ben bu diziyi seviyordum sonuçta benim bayıldığım ARKADAN BIÇAKLAMA  söz konusuydu. sonuç olarak bu dizide gelirinin giderini karşılayamaması bahanesiyle arşive kalktı. naz elmasla ilgisi olduğunu sanmıyorum bu sefer yapımın donukluğuna bağlıyorum çünkü naz elmas burada iyiydi.


ve sonun başlangıcı: ay tutulması. içinde bulunduğumuz sezonun ilk kısmının modası olan birbirinden habersiz aile bireyleri temasında başlayan ve aşk-ı memnu ile yaprak dökümünün bir karışımı olan yapım. bilmiyorum naz elmas bunu nasıl kabul etti? yani kendisini resmen harcadığını düşünüyorum. üstelik daha öncede iki kız kardeş olayını yapmıştın sen. dur geçen sefer iyi olanı idim bu sefer kötü olan mı olayım dedin? üstelik aynı evde üvey kızının-ki burada üvey kızı aslında tanımadığı ikiziydi (ama merak etmeyin farklı kişiler oynuyordu. çift yumurta ikiziydiler. ikisini de naz elmasa oynatıp ikiz olduklarını fark etmemeleri iyice salakça olurdu)- kocasıyla yasak aşk yaşamanda çok mükemmel eşi benzeri olmayan bir buluştu(!). neyse ki bu dizi fazla uzun sürmedi de adın lekelenmedi.


sonra sonra sonra... bir ömür yetmez. bir ömür yetmezle ilgili beş kişiyle bu dizinin yürümeyeceğini twitter hesabımda söylemiştim o zamanlar. yapımcılarda farkında olacak ki yeni ay tutulması kabusundan çıkmış naz elmasa burada saplantılı, içten pazarlıklı bir rol verdiler. ama hani böyle yoldan geçene verilecek tarzdan ana hikayeyle alakasız bir rol. naz elmastan daha az kariyerli biri de bu rolü canlandırabilirdi.


naz elmas bence harika bir kadın. bir kere çok güzel-kendisini istiklalde gördüm dibim düştü- ve ben yeteneği de olduğunu biliyorum. sadece yanlış seçimler yapıyor. şimdilerde ise yeni başlayacak olan ustura kemal adlı fragmanı marvel'ın imzası ve game of thrones'un jeneriğinden izler taşıyan dizide hayat kadınlarının başı bir rum kızını canlandıracağı söyleniyor. umarım iyi bir proje olur da naz elmas kendisini toparlar. yazık çünkü. sadece dizi kariyerini irdelediğim naz elmasa en içten dileklerimle başarılar diliyorum.


3 yorum:

  1. Sevgili kin,

    Naz Elmas'tan nefret ediyorum. Çok güzel olup anca kurtaracak kadar yeteneği olmanın sınırı Beren Saat'tir, Naz Elmas o sınırın altındadır. Bu arkadaşların asla ve asla salaklık derecesinde iyi kızları oynamamaları gerekir. Ben bu hatayı affedemiyorum. Ayrıca kötü kadın rollerinde de onu sevemiyorum çünkü sinsi bi hâli var sanki bir şans verseler yine o gerizekalı iyi kalplı baş kızı oynamaya evet der gibime geliyor. Üçüncü derece rollere geçtiği gün kahkahalarla güleceğim, sevgiler.

    TV benim canım
    tvbenimcanim.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. ahahah şimdi sen söyleyince fark ettim bence de o fırsat verilse iyi saf esas kız rollerine döner. ama ben tanımasam da insan olarak seviyorum kendisini ahah.

    YanıtlaSil
  3. objection! itiraz ediyorum!
    çok güzel olup da anca kurtaracak kadar yeteneği olmanın sınırı beren saat değildir! kurtarma notu 3 ise beren saat 2.5'tir. 2.5'den 3'e yuvarlayıp anca çekiyoruz oyunculuğunu. lütfen! insanları zan altında bırakmayalım! bu ülkede bir tuğba büyüküstün gerçeği var (ona da 1.5'dan 2 virdim sdlkasjdlka).

    YanıtlaSil