21 Şubat 2013 Perşembe

umutsuz kuzey güney kadınları



kuzey güney 22:00'da ki saatine alıştığımız bir bölümle karşımızdaydı bu hafta. kuzey'in kısa hapis macerası, burak çatalcalı'nın bir ölüm tehlikesinden daha kurtuluşu, zeynep-burak çatalcalı ikilisinin yazın yayınlanan fragmanının tamamen bir fiyasko olması(kesinlikle olay böyle değildi. değiştirdiler çünkü neredeyse her bölüm birilerinin üstüne birilerinin suçu kalıyor. cemre'nin hapse girme olayı da zeynep'in işiydi ilk planda ama bok oldu) ve barışcığımın yediği dayakları geçersek eğer bu yazımda sözde erkek dünyasının anlatıldığı kuzey güney'in tek gerçek karakterlerinden kadınlarının acımasızlıkla getirildikleri durumlarından bahsedeceğim.

cemre
tek odağı kuzey olan benim eski aşkım. o kadar kötü durumdaki ona sadece acıyorum. efsane bir karakter olmasına ramak vardı şimdi arada uçurumlar var. hayatta hiç bir gayesi yok. kendi değerini bekaretiyle ölçüyor.
banu
güçlü kadının gücünün söndürülerek pusturulmasını temsil ediyor. çünkü kendi kendine yeten, güzel ve akıllı bir kadındı. aşık olduğu adamı ele geçirdi diye kötü kadın oldu. sonrada aklını aldılar. üstelik banu gibiler ne güney gibilere aşık olurlar ne de kendilerini cemre gibilerle kıyaslarlar.
zeynep
kendisini hiç sevmesem de onun için üzülmeye başladım. artık düşebileceği son noktaya geldiği için ona kin de beslemiyorum. kadının değersizleştirildiği bir dizide aşık bir kadının daha iyi durumda olması beklenilemezdi zaten.
kapak kızı simay
evli olmayan kadınların sadece para karşılığı seks yapabileceği imajı verildi galiba bu bölüm simay üzerinden. hem de barış gibi birisi asla öyle zarflara komidinin üstüne para koyacak biri değilken. simay'ın bedenine oynadığınız yetmedi mi? belki genel kanıyı yansıtmaya çalışıyorlar ama genel kanıyı destekleyenlere zevk veriyorlar simay'ı sürekli küçük düşürerek. böylece tabularda aynı kalıyor. simay da cinsellikten zevk aldığı için ahlaksız oluyor.
melda yalgın
tuttuğunu koparan güçlü bir iş kadınıydı, fazla geldi. şimdi evinde, evli aşığını daha da tahrik etmek için çikolataya batırılmış çilekler hazırlıyor.
demet
önce ali'nin pek de değer vermediği sevgilisi sonra nişanlısı ondan sonrada kuzey'in kardeşi oldu. sonunda hayatına doğru bir erkek girince ise yani öncelikle bir kadın olduğu ortaya çıkınca-kuzey'e göre ali'nin namusu kirletilince- mektupları okunmadan yırtılan biri oldu.
özlediğimiz birisi deniz
güçlü çünkü yanında erkekler var. ferhat'ın oğlu olsa kesinlikle kötü olurdu. kızı var çünkü ezilmeliydi.
venüs
küçük düşmede üstüne yok.
gülten hanım
mantıklı olması para düşkünlüğü anlamına geldi. sadece komedi unsuru olarak daha başarılı oldu bu yüzden.
handan hanım
saygı görmek istemesi ve daha iyi yaşamak istenmesi kınandı. hem de herkesin istediği buyken.
ebru sinaner
çizgisinden en şaşmayan bu kadındı. yeri geldi yaşıyla bile dalga geçildi ama. büyük ihtimalle barış'ın suçunu örtbas etmeye çalışacağı için kınanacak. oysa o bir anne.
aynur hanım
kimse belaya göz göre göre bulaşmaz. aynur hanım-sami ilişkisinin kısa ayrılığını handan hanıma yüklediler. oysa ki gerçekten ilk olarak çocuğunu düşünen hiç bir kadın böyle şeylerin yanına yaklaşmaz. ne olursa olsun.

kuzey güney'in en büyük eksikliği -yani saatinin kısılması, prime time kuşağından çıkması, az reytingi- kendi kadınlarına yaptığı muameledir. rakibi demiyorum çünkü muhteşem yüzyıl, kuzey güney'in ulaşamayacağı bir yerde ama aynı gün olmalarını karşılaştırırsak eğer; hürrem'i insanlar sevmese de güçlü bir kadın olduğu için, erkek egemen osmanlı da söz sahibi olduğu için izliyoruz. kuzey güney'in kadınları gibi umutsuz olmadığı için izliyoruz. çok da zor değildi bunu yapmak. ferhunde, bihter ve firdevs hanımı da bu yüzden seyrediyorduk çünkü.

konulara gelirsek; cemre'nin evlilik tazminatı yeni gündemimiz olacak şimdi. babasından kalan para bir işe yarar mı bilmem ama belki de cemre o parayı ödeyemediği için hapse girecek. bir başka ihtimal de simay'ın kendisine hakaret ettiği için barış'a bir zarar vermesi ve suçun cemreye kalması. hatta güney buna şahit bile olabilir. cemre ile kuzey birlikte olmasın diye sessiz kalabilir. bu sessiz ortaklıkta simay-güney ilişkisini başlatabilir. nasıl olsa bu dizi sezon sonuna kadar gidecek. bir büyülü hikayesi de yok istenildiği kadar şey olabilir. oysa mükemmel bir şey izleyebilirdik. sadece tarzını sevdiğim için izliyorum. yoksa hikaye hiç tatmin edici değil.

2 yorum:

  1. Nefretlik Cemre ve aşkım Banu konusundaki yorumlarına katılmakla birlikte, Zeynep hakkındakilere katılmıyorum. Obsesif aşık Zeynep is my girl.

    YanıtlaSil
  2. Son paragraftaki öngörüden ötürü tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil