16 Ekim 2012 Salı

nefesimizi tuttuk Berenge'i bekliyoruz



beren saat, revenge'in yerli versiyonu intikam için bu sezon ekranlarda olacak biliyorsunuz. doğrusu ben bu habere çok sevindim. 8 senedir berenciğimi ekranlarda görmeye alışkınım doğrusu. onsuz bir 2012-2013 sezonu düşünülemezdi.

açıkçası revenge ve beren saat birbirleri için çok iyi seçim. bihterden sonra fatmagül gibi bir karakteri oynaması gerekiyordu. farklı bir şey sunması lazımdı. üstelik bunu çok iyi başardı. şimdi tekrar iyi-kötü arası bir karakterle bu sefer farklı yönde ilerleyecek. senaryosunu berkun oya yazacakmış. berkun oya, bölüm hikayesi yazmakta usta bir senarist ve revenge'in pembe dizi havasını biraz dramaya çevireceğine inanıyorum. bu iyi haber. ancak yabancı dizilerden uyarlama dizilerimizin en büyük sıkıntısı olan tutukluk ve soğukluk olaylarını üzerilerinden atmaları gerek. bunun için revenge'in senaryo hatlarını bozmadan, biraz oryantal ve birazda o sevdiğimiz zenginlik temalarını işleyerek bize vermeleri gerek.

şimdi revenge'i izleyen biri olarak yerli uyarlaması için önemli şeyleri belirtmeliyim:

emily/amanda-victoria grayson ilişkisi

berenciğim emily karakterine can verecek. yani intikam peşindeki baş karakterimiz. ama gerçek adı amanda. babasının intikamını almak için grayson ailesine yakın olup oğulları ile filan nişanlanacak. emily'nin baş düşmanı  anne grayson victoria. victoria, emily'nin babasına aşıkmış hatta. başka karışık durumlarda var ama şimdi spoiler olmasın. neyse bizim intikamın bu iki kadının arasındaki ilişkiyi git gelleri iyi yansıtması lazım. victoria karakterine oyuncu seçimi için ise karşımıza daha önce kötü karakter rollerinde olmayan biri lazım. eğer öyle olursa victoriaya ısınamayız. bizi şaşırtmalı oyuncu seçimi çünkü victoria çok kötü bir karakter. beren saat ile iyi uyum sağlayan, karşılıklı entrikaları zevkli olacak biri olmalı.

nolan ross kesme noktası

şimdi nolan, revengete hepimizin hastası olduğu bir karakter. emily ile ilişkisi git gelli. ancak ona hep yardımcı oluyor. üstelik nolan'ın cinsel tercihleri yerli uyarlamada nasıl yansıtılacak çok merak ediyorum. o kadar göze batmıyor revengete ama bizde patlama yaratabilir. tabii ki beren saat faktörü yüzünden aşırı kabul edilebilir bir durumda olabilir bu. ki bence bunu kullanmalılar. eskiden bir istanbul masalı ve kampüsistanda eşcinsellik işlenmişti. bence harcamasınlar bu durumu.

jönler

revengete iki tane jönümüz var diyebiliriz. graysonların oğlu daniel ile emily'nin amandaykenden çocukluk arkadaşı jack.  daniel, bildiğimiz jön. yakışıklı, iş adamı ve zengin. biraz alkolle problemi var. jack ise sıkıcı şu entel amerikan jönlerinden. galiba mert fırat, daniel olacakmış. bu da yerli uyarlamasında danielın daha önemli olacağı anlamına gelir ki bu sevindirici. başarılı bir seçim olduğunu düşünüyorum. ama dizinin aslına bağlı kalmak için jack'i de ona yakın birisine oynatmaları gerek.

ashley dinamiği

şimdi ashley hem emily'nin en yakın arkadaşı hem de daniel'e aşık yani aralarında bir rekabet var. bu yüzden bu iki kadının temposu yüksek enerjisi de yerli versiyonda iyi sağlanmalı. emily'i beren saat oynayacağına göre onun karşısında ezilmeyecek biri oynamalı. ayrıca bize ashley'in o gizli sinsi tavırlarını hissettire bilmeli. çünkü bunlar gelecek olayların habercisi olması açısından ince ipuçları.

zaten beren saat gibi bir faktörün yanına bütün bunlarda eklenirse yemede yanında yat olur bu dizi ben söyleyeyim. bu arada yine önemli olan bazı görsel detaylar var. mekanlar ve kıyafet seçimi. sonuçta zengin dünyasının içinden bir hikaye olduğu için bize mekan olarak soğuk olmayan, özendirici yerler göstermeliler. karakterlerin ise giyim tarzlarının beren versiyonunda, revenge'e biraz sadık kalınarak oluşturulması gerektiğini düşünüyorum. sonuçta bu birebir bir uyarlama olacak.

valla ocağa kadar nasıl sabredeceğiz bilmiyorum ama bu projeden umutluyum ben. önümüzdeki iki ay sağlam bir çalışma ve bölüm senaryolarının nasıl uyarlanacağı düşünülmeli ama. neyse, ne çok konuştum. şimdi size esas revenge'in ana karakterlerinin olduğu bir fotoğrafla veda edeceğim. kapaktaki fotoğrafta beren saat'in üzerinde kırmızı bir elbise var. aşağıdaki fotoğrafta ise revenge'in emilysinin kırmızı elbisesi var. hangisine daha çok yakışmış siz karar verin benim seçimimi sıkı takipçilerim iyi bilir. hadi bakalım, nefesimizi tuttuk intikam'ı bekliyoruz.



2 yorum:

  1. her zamanki gibi harika yazı, takipteyiz :)

    YanıtlaSil
  2. Victoria karakteri kim olacak acaba kesinlikle çok iyi seçmeliler victoria nın o asaleti ve sinir bozuculuğu güzelliğiyle hainliğini bir arada taşıyabilecek biri olmalı... Umarım beren saat o klasik çıtkırıldım tavırlarıyla oynamaz bu rolü çünkü Emily Thorne tam anlamıyla sarsılmaz bir kale görüntüsü taşıyor ilk sezonda... Jack e gelince ezdirilmemeli ve ilk sezonda direkt jack e kaymamalı... Ve nolan karakteri için engin hep ileri adını duydum umarım doğrudur çünkü daha doğru bir seçim olamazdı... Cinsel tercihleri konusunda ne yapıcaklarını merakla bekliyoruz... Ve tabiki tyler bakalım onu kim seçecekler... Yeterince sinir bozucu bir karakter bakalım günah keçisi kim olucak :)

    YanıtlaSil