16 Mayıs 2012 Çarşamba

the return of the ring değil de dan humphrey and the prisoner of chuck bass olmuş


bazı sezon finalleri büyüktür! haa evet vaad ettiğin gibi oldu gossip girl, emin ol rahat rahat yaz tatili yap. bize ilan edilen blair seçimini yapacak duyurularından sonra bu kadar son bir buçuk senenin benzeri bir bölüm beklemiyordum en azından chuck-blair-dan üçgeni açısından.


öncelikle chuck ile ilgili bütün yok diana payne annesi yok jack bass esas babası saçmalıklarının ardında bart bass'ın cehennemdeki şeytanı kandırıp geri dönmesi olması içimi rahatlattı. zaten bölümün adınında bununla ilişkilendirilebileceğini düşünüyorum. sonuçta 'the return of the ring' bölüm adının anlamının sadece chuck'ın blair'e fi tarihinde aldığı yüzüğün ortaya çıkışı olduğunu sanmıyorum. direk 'the return of the king' ile de bir anlamı var. zaten bart bass bunu kanıtlayıp hem şirketlerini chuck'tan hem de lily'i rufus'tan geri aldı. yani ölüm bart bass'ı hiç değiştirmemiş o hala aynı çakal.


biliyorsunuz gossip girl her sezon finaline bir tane yasak seks serpiştirmeden edemiyor. bu sezonda serena'nın dan'i blair'in chuck'ı seçtiği konusunda-ki bilmeden gerçeği söyledi- kandırıp, shephardların boşanma partisinde götürmesi bu yasak seksi temsil ediyordu. shephardların boşanma partisinde dan ile, düğünlerinde de nate ile yatmış oldu serena. hem de ikisi de blair'in sevgilisi pozisyonundayken. shephard ayrıntısı hoşuma gitse de bilmiyorum serena bu değil, karakter kırılması oldu yine. seks sahnelerini çekip gossip girl'e atmaya çalışmalar filan. bu yasak seks ortaya bile çıkmadı, önemsiz üstü geçildi. ayrıca aynı dakikalarda blair de chuck'a aşkını itiraf etmeye gitmişti. dan ile blair karşılıklı aldattılar yani birbirlerini. serena'nın sonu ile ilgili söyleyeceklerim tam anlamıyla ETME BULMA DÜNYASI, NE EKERSEN ONU BİÇERSİN ibret öyküsü isimlerinden bir demet. gossip girllüğe soyunmak, ıvy ve lola'ya bok muamelesi yapmak ve dan ile blair'i ayırmak seni eski uyuşturucu ve ayaküstü ucuz seks günlerine döndürdüğü için içim hem buruk hem de hak ettin demek istiyorum sana serena'cım.


chuck ve blair'in acı dolu konuşmasına gelirsek. bence empire'ın çatısında bitmeliydi. blair yüzbilmemkaçıncıkez chuck'a ona aşık olduğunu söyleyip reddedildiği ile kalmalıydı. chuck'ın karanlık tarafı sadece blair'in ona yetmeyeceğini söylemesiyle tam olarak ortaya çıkmalıydı. en sondaki kumarhane sahnesi de hiç hoşuma gitmedi. bir yandan dan'e mailler at öbür yandan hala chuck'ın peşinden koş! işte bu yüzden chuck-blair-dan üçgeni için sıradan bir bölümdü. tam olarak aydınlanamadım, aydınlanamadık.. blair'in annesinin şirketini devralması da blair'in bir hiç, chuck'ın don draper olduğu zamanların tam tersine dönmesinin sebebi olarak güzeldi. ama yine de hala hem chuck'a hem dan'e yazmasıyla blair'e burdan serena ile kıyaslanmayacak bir prostitute olduğunu söylemem gerek. ama yine de o benim AŞKIM, bana gel sen bana...



vee tabii ki georgina sparks olmadan bir sezon finali düşünülemez. dan'in yeni romanı için danışman olacağı kimin aklına gelirdi ki? üstelik size bir sürpriz georgina sparks 11 bölüm sürecek altıncı ve final sezonda artık regular olmuş durumda. neyse bu sezon finalinde en çok hoşuma giden şeylerden biri sezon boyunca dolap çeviren herkesin sezon finalinde bir olayının olmasıydı. dr. van der woodsen, jack bass, carol rhodes hepsini görmek güzeldi. diana payne'in de nate ve nate'in aylardır geçmeyen uçuğuna gossip girl'ün gerçek kimliğiyle ilgili videoyu göndermesi de çok iyiydi, son 11 bölümde bir erkek olduğunu öğrendiğimiz gossip girl'ün kimliğinin ortaya çıkacağına eminim. en beğendiğim sezon finali sahnelerinden biri de lola'nın tahmin edilebilir bir şekilde cece'den kalan mirasını ıvy'e devretmesiydi. kim ne derse desin i love ıvy..

final sezonu öncesi blair'e chuck'ın peşinde gitmesinde iyi şanslar diler, dan ve georgina ikilisinden bir nobel beklentim olduğunu belirtir, ıvy ve lola'ya hayırlı smack down lar ve nate'e de son sezonda regular olması  için eline tutuşturdukları 'gossip girl kimdir?' oyunu için başarılar dilerim..

VEE SERENA, toparlayacağını biliyorum güzelim ama senin kötü tohumluğa geri dönüşün hoşuma gitti.. böyle devam.

2 yorum:

  1. blair i severim ama her bölümde başka biriyle... bir sezondur karar veremedi kimi seçeceğine ...bence eski bölümlerdeki gibi serena daha ön planda olmalı blair de onu kıskanıp oyunlar oynamalı eski şımarık kıskanç hallerine geri dönmeli öyle daha şekerdi. böyle çok boğucu ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya zaten son sezon serena'nın üzerine olacak, merak etme adsız

      Sil